Outplacement

Wat betekent Outplacement

Outplacement betekent: ‘Begeleiding bij het zoeken van een nieuwe baan van met ontslag bedreigde werknemers’. De werkgever is wettelijk niet verplicht een outplacementtraject aan te bieden aan werknemers. Goed werkgeverschap is wel wettelijk verplicht. Een outplacementtraject kan hieronder vallen als de situatie zich hier voor dient. Voorbeelden hiervan zijn een vaststellingsovereenkomst, een cao en goed werkgeverschap.

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Als je kiest voor een outplacementtraject dan wordt je geholpen door een bureau die hierin gespecialiseerd is. Het doel van het traject is om een nieuwe baan te krijgen bij een andere werkgever. Een outplacementtraject kan verschillen per bureau, al is de strekking en het doel vaak hetzelfde, de weg er naar toe is maatwerk.

Bij Switch to Success kijken we altijd verder dan puur de vraagstelling. Wat is de vraag achter de vraag en wat heeft iemand nodig om zijn doel te bereiken? De coach heeft een sterk analytisch vermogen en kenmerkt zich door oog te hebben voor de mens en zijn verhaal. Daarnaast heeft de coach een groot netwerk en ziet mogelijkheden/ oplossingen in plaats van problemen.

Een traject duurt over het algemeen tussen de 3 en 6 maanden. De coach adviseert hierin op basis van wat jij nodig hebt om passend en duurzaam aan het werk te komen.

Het intakegesprek

Het intakegesprek is een kennismaking met de coach, waarbij jouw situatie in kaart wordt gebracht. Waarom ga je of wil je afscheid nemen van je werkgever of heb je al afscheid moeten nemen bij je ex-werkgever en welke ambities heb je voor een volgende werkgever. Op basis van jouw opleidingsniveau, intrinsieke motivatie, ambities en mogelijkheden op de arbeidsmarkt wordt er een plan gemaakt die jij samen gaat doorlopen met jouw coach. Dit intakegesprek kan bij jou thuis plaatsvinden of op kantoor bij Switch to Success. Vanwege het soort traject en het doel om een volgende werkgever te vinden, kiezen wij er niet voor om bij een nog bestaand dienstverband op kantoor van jouw werkgever af te spreken.

Verwerking bij ontslag

Soms komt het ontslag onverwachts en dat kan een grote impact hebben. Het succes van het vinden van een nieuwe baan is het verwerken van het ontslag van de oude baan. Jouw coach kan helpen bij het verwerken van de tegenslag en vooruit kijken naar nieuwe mogelijkheden. Het verschilt per persoon hoe het verwerkingsproces eruit ziet omdat iedere situatie anders is. Pas als het ontslag is verwerkt kan toegewerkt worden naar een nieuwe werktoekomst.

Eerste stap zetten

Samen met je coach zet je de eerste stappen naar een nieuwe baan. Vaak begint dit met een onderzoek naar jouw persoonlijkheid en kernwaarden gericht op werk. Aangevuld met een beroepenonderzoek en vacatureanalyse leg je de juiste basis voor het starten met de sollicitatieprocedure. De coach begeleidt je gedurende het hele traject. Hierbij kun je denken aan tips en tricks tijdens een sollicitatiegesprek tot het advies geven op je CV zodat alles er goed uit ziet en gebruik van Social Media.

Tot de mogelijkheden behoort ook inzet van een werkervaringsplaats of proefplaatsing om zo een nog beter beeld te krijgen van werk waar je eerder nog geen ervaring in hebt opgedaan. De coach van Switch to Success leert jou de arbeidsmarkt te benaderen en ondersteunt hierbij. Door het grote netwerk van de coach vergroot de haalbaarheid om van werk naar werk te komen.

Lekker in je nieuwe baan

Als je een nieuwe baan hebt gevonden is het natuurlijk belangrijk dat je het ook naar je zin hebt. Daarom is het ontzettend belangrijk dat de coach regelmatig contact heeft met jou en indien gewenst met jouw nieuwe werkgever om te horen hoe het gaat en waar je mogelijk nog tegenaan loopt. Deze contacten zeker aan het begin van een nieuwe baan is erg belangrijk en soms bepalend voor het behouden van het werk.

Durf jij te switchen naar nieuw succes?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over wat de coaches van Switch to Success voor jou kunnen betekenen.